Νέα

Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές Μάιος – Ιούνιος 2024

Οι Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές οργανώνονται από το Υπουργείο Πολιτισμού, ήδη από το 2012, σε όλη την Ελλάδα, με στόχο την προαγωγή της βιώσιμης ανάπτυξης μέσω της εκπαίδευσης των πολιτών σε θέματα προστασίας και ανάδειξης του πολιτιστικού πλούτου και του φυσικού περιβάλλοντος της χώρας. Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας διοργανώνει μία σειρά από εκδηλώσεις, ξεκινώντας την Κυριακή 19 Μαΐου με μία διαθεματική περιήγηση στην περιοχή του Τριπόταμου.

«AΠΟ ΤΑ ΞΩΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΤΡΙΠΟΤΑΜΟΥ ΣΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΤΟΥ ΑΣΠΡΟΝΕΡΙΟΥ»

ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΜΑΙΟΥ στις 11:00

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας στο πλαίσιο της επετειακής επικοινωνιακής δράσης του Υπουργείου Πολιτισμού «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» διοργανώνει στις 19 Μαΐου και ώρα 11:00 περιήγηση σε ένα καταπράσινο και υδάτινο τοπίο του Βερμίου, στην περιοχή του οικισμού Τριπόταμου, όπου αναβλύζουν οι πηγές του Ασπρονερίου. Η δράση περιλαμβάνει ξενάγηση στους μεταβυζαντινούς ναούς του Αγίου Αθανασίου και Αγίου Νικολάου, πεζοπορική διαδρομή δίπλα στην κοίτη του Ασπρονερίου, ενημέρωση για τις συνθήκες ανάβλυσης των ομώνυμων πηγών, τη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής και ολοκληρώνεται με πικ-νικ.

Απαραίτητα κλειστά παπούτσια, καπέλο και αντηλιακό, νερό και ατομικά τρόφιμα.

Σημείο συνάντησης: Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου

Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας σε συνεργασία με τον Σύλλογο «Φίλοι του ποταμού Τριπόταμου Βέροιας», εκ μέρους του οποίου θα μιλήσει ο γραμματέας του Συλλόγου Νίκος Ασλάνογλου.
Με την επιστημονική συμβολή του Δρ Υδρογεωλόγου Αντώνη Μανάκου.
Ξεναγεί η αρχαιολόγος της ΕΦΑ Ημαθίας Μαρία Πολατίδου.

Με την υποστήριξη του Συλλόγου «Οι Φίλοι του Πολυκεντρικού Μουσείου Αιγών και του Δικτύου του».

Σας προσκαλούμε με χαρά στις εκδηλώσεις μας! …και σας περιμένουμε!

Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας