Νέα

Εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης «Όταν ήρθε ο σιδηρόδρομος» και παρουσίαση του βιβλίου «Σιδηρόδρομος σφυρίζων εις την πεδιάδα – Η σιδηροδρομική ιστορία της Βέροιας»

Εικόνες από την κατασκευή του σιδηροδρόμου στην Μακεδονία και την Θράκη στο τέλος του 19ου αιώνα, τα τραίνα και οι σταθμοί, οι ταξιδιώτες, επώνυμοι και ανώνυμοι, το ταξίδι του Σουλτάνου στην Μακεδονία, η άφιξη του ελληνικού στρατού και του διαδόχου Κωνσταντίνου, οι σιδηροδρομικοί, η μεγάλη απεργία τους το 1919 που έγινε με την υποκίνηση του Ελευθερίου Βενιζέλου και κατέληξε με την μετάβαση του σιδηροδρόμου από τον έλεγχο των συμμαχικών δυνάμεων του Α΄ παγκοσμίου πολέμου στο ελληνικό δημόσιο είναι το θέμα της φωτογραφικής έκθεσης που οργανώνεται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας σε συνεργασία με το Μουσείο Φωτογραφίας «Χρήστος Καλεμκερής» με την υποστήριξη του Συλλόγου Φίλων του Πολυκεντρικού Μουσείου των Αιγών και του Δικτύου του στο Βυζαντινό Μουσείο της Βέροιας.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021 στις 8 μμ.

Θα ακολουθήσει η παρουσίαση του βιβλίου: «Σιδηρόδρομος σφυρίζων εις την πεδιάδα – Η σιδηροδρομική ιστορία της Βέροιας» του Γιώργου Λιόλιου. Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Αγγελική Κοτταρίδη, Δρ. Αρχαιολόγος, Έφορος Αρχαιοτήτων Ημαθίας, ο Βασίλης Κολώνας, Ιστορικός Αρχιτεκτονικής, καθηγητής του Πανεπιστημίου της Θεσσαλίας και ο Στράτος Τζίτζης, σκηνοθέτης. Συντονίζει η εκδότρια Ζιζή Σαλίμπα, Δρ. Οικονομολόγος-Ιστορικός.

Θα συνοδεύσει μουσικά η Ελένη Αναγνώστου.